مقدمهای بر رسانههای اجتماعی
هنگامی که رسانههای اجتماعی به درستی مورد استفاده قرار گیرند، میتوانند مکمل ارزشمندی برای استراتژی ارتباطات یک بخش باشند.
رسانههای اجتماعی چیست؟
رسانههای اجتماعی نوعی ارتباط مبتنی بر اینترنت است. پلتفرمهای رسانههای اجتماعی به کاربران اجازه میدهند مکالمه داشته باشند، اطلاعات را به اشتراک بگذارند و محتوای وب ایجاد کنند. انواع مختلفی از رسانههای اجتماعی وجود دارد، از جمله وبلاگها، میکرو بلاگها، ویکیها، سایتهای شبکههای اجتماعی، سایتهای اشتراک گذاری عکس، پیامهای فوری، سایتهای اشتراکگذاری ویدئو، پادکستها، ویجتها، دنیای مجازی و غیره. رسانههای اجتماعی در سطح جهانی جذابیت زیادی دارند. اپلیکیشنهای موبایلی این پلتفرمها را به راحتی در دسترس قرار میدهند. برخی از نمونههای محبوب پلتفرمهای رسانههای اجتماعی عمومی عبارتند از توییتر، فیس بوک و لینکدین.
رسانههای اجتماعی نوعی ارتباط مبتنی بر اینترنت است.
مزایای استفاده از رسانههای اجتماعی چیست؟
میلیاردها نفر در سراسر جهان از رسانههای اجتماعی برای به اشتراکگذاری اطلاعات و ایجاد ارتباط استفاده میکنند. در سطح شخصی، رسانههای اجتماعی به شما امکان میدهد با دوستان و خانواده ارتباط برقرار کنید، چیزهای جدید یاد بگیرید، علایق خود را توسعه دهید و سرگرم شوید. در سطح حرفهای، میتوانید از رسانههای اجتماعی برای گسترش دانش خود در یک زمینه خاص و ایجاد شبکه حرفهای خود با ارتباط با سایر متخصصان در صنعت خود استفاده کنید. در سطح شرکت، رسانههای اجتماعی به شما این امکان را میدهند که با مخاطبان خود گفتگو داشته باشید، بازخورد مشتریان را به دست آورید و برند خود را ارتقا دهید.
میلیاردها نفر در سراسر جهان از رسانههای اجتماعی برای به اشتراکگذاری اطلاعات و ایجاد ارتباط استفاده میکنند.
کاربردهای تجاری رسانههای اجتماعی چیست؟
در تجارت، رسانههای اجتماعی برای بازاریابی محصولات، تبلیغ برندها، ارتباط با مشتریان و ترویج تجارت جدید استفاده میشود. رسانههای اجتماعی بهعنوان یک پلتفرم ارتباطی، بازخورد مشتریان را ارتقا میدهند و به اشتراکگذاری تجربیات خود با یک شرکت برای مشتریان آسان میشوند. کسب و کارها میتوانند به سرعت به بازخوردهای مثبت و منفی پاسخ دهند، به مشکلات مشتری رسیدگی کنند و اعتماد مشتری را حفظ یا بازسازی کنند.
در تجارت، رسانههای اجتماعی برای بازاریابی محصولات، تبلیغ برندها، ارتباط با مشتریان و ترویج تجارت جدید استفاده میشود.
از رسانههای اجتماعی نیز برای جمع سپاری استفاده میشود. این روش استفاده از رسانههای اجتماعی برای جمع آوری دانش، کالا یا خدمات است. شرکتها از جمع سپاری برای دریافت ایده از کارمندان، مشتریان و عموم مردم برای بهبود محصولات یا توسعه محصولات یا خدمات آینده استفاده میکنند.
شرکتها از جمع سپاری برای دریافت ایده از کارمندان، مشتریان و عموم مردم برای بهبود محصولات یا توسعه محصولات یا خدمات آینده استفاده میکنند.
نمونههایی از برنامههای کاربردی کسب و کار (B2B) شامل موارد زیر است:
تجزیه و تحلیل رسانههای اجتماعی: عمل جمع آوری و تجزیه و تحلیل دادهها از وبلاگها و وب سایتهای رسانههای اجتماعی برای کمک به تصمیمگیریهای تجاری است. رایجترین استفاده از تجزیه و تحلیل رسانههای اجتماعی، تجزیه و تحلیل احساسات مشتری است.
بازاریابی رسانه های اجتماعی (SMM): این برنامه باعث افزایش در معرض دید برند و دسترسی مشتری به یک شرکت میشود. هدف ایجاد محتوای قانعکننده است که کاربران رسانههای اجتماعی با شبکههای اجتماعی خود به اشتراک بگذارند. یکی از اجزای کلیدی SMM بهینهسازی رسانههای اجتماعی (SMO) است. مانند بهینهسازی موتورهای جستجو، SMO یک استراتژی برای جذب بازدیدکنندگان جدید به یک وبسایت است. پیوندهای رسانههای اجتماعی و دکمههای اشتراک گذاری به محتوا اضافه میشوند و فعالیتها از طریق به روز رسانی وضعیت، توییت ها و وبلاگ ها تبلیغ میشوند.
بازاریابی اجتماعی ارتباط با مشتری :CRM یک ابزار قدرتمند تجاری است. به عنوان مثال، یک صفحه فیسبوک به افرادی که برند یک شرکت را میپسندند این امکان را میدهد که صفحه کسب و کار را لایک کنند. این به نوبه خود راههایی برای برقراری ارتباط، بازاریابی و شبکه ایجاد میکند. سایتهای رسانههای اجتماعی به کاربران این امکان را میدهند که مکالمات مربوط به یک محصول یا نام تجاری را دنبال کنند تا اطلاعات و بازخورد بازار را در زمان واقعی دریافت کنند.
استخدام کردن: استخدام از طریق رسانههای اجتماعی به بخش کلیدی استراتژیهای جذب کارکنان تبدیل شده است. این یک راه سریع برای دستیابی به بسیاری از نامزدهای بالقوه است، چه جویندگان کار فعال و چه افرادی که تا زمانی که پست استخدام را نبینند، به تغییر شغل فکر نمیکردند.
رسانههای اجتماعی کسبوکارها: از رسانههای اجتماعی سازمانی برای ارتباط افرادی که علایق یا فعالیتهای مشابهی دارند استفاده میکنند. این برنامهها شامل اینترانتهای داخلی و ابزارهای همکاری مانند Microsoft Teams هستند که به کارمندان امکان دسترسی به اطلاعات و قابلیتهای ارتباطی را میدهند. از نظر بیرونی، پلتفرمهای رسانههای اجتماعی عمومی به سازمانها این امکان را میدهند که به مشتریان نزدیک باشند و انجام تحقیقات بازار را آسان کنند.
چالشهای رسانههای اجتماعی چیست؟
رسانههای اجتماعی همچنین میتوانند به روشهای زیر برای کاربران چالشهایی ایجاد کنند:
مسائل مربوط به سلامت روان: استفاده بیش از حد از رسانههای اجتماعی میتواند منجر به فرسودگی شغلی، اعتیاد به رسانههای اجتماعی و سایر مسائل شود.
اطلاعات نادرست محیط های قطبی شده: باعث گسترش اطلاعات نادرست میشود که در آن قصد، فریب دیگران با اطلاعات نادرست است.
کسبوکارها با چالشهای مشابه و منحصربهفردی در رسانههای اجتماعی روبرو هستند.
پستهای توهین آمیز: مکالمات در شبکههای داخلی و ابزارهای همکاری سازمانی میتواند به موضوعات غیر مرتبط با کار منحرف شود. وقتی این اتفاق میافتد، احتمال مخالفت یا آزرده شدن همکاران وجود دارد. کنترل چنین مکالماتی و فیلتر کردن محتوای توهین آمیز میتواند دشوار باشد.
امنیت و نگهداری: سیاستهای سنتی امنیت و حفظ دادهها ممکن است با ویژگیهای موجود در ابزارهای همکاری کار نکنند. این میتواند خطرات امنیتی و مسائل مربوط به انطباق را ایجاد کند که شرکتها باید با آنها مقابله کنند.
نگرانیهای بهرهوری تعامل اجتماعی، چه به صورت آنلاین و چه حضوری، حواس پرتی است و میتواند بر بهرهوری کارمندان تأثیر بگذارد.
رسانههای اجتماعی همه جا هستند. افراد و مشاغل در هر اندازه و نوع از آن استفاده میکنند. این یک منبع حیاتی برای تعامل با مشتریان، دریافت بازخورد مشتری و گسترش دید شرکت است.
یک استراتژی اجتماعی مؤثر میتواند شهرت سازمان را افزایش دهد و اعتماد و آگاهی را در میان شبکههای رو به رشد ارتباطات ایجاد کند.
گفتوگو