دوره آموزش الکترونیکی ایزو ۹۰۰۱ با همکاری کارزیلا و BRS و تدریس مجتبی رمضانی سرخه
حفظ وبقای کسب و کارها، دغدغهی صاحبان آنها و نیز مدیران ارشدی است که آن کسب و کارها را میگردانند. نه تنها در جهانی با روند شتابندهی تغییرات، بلکه حتی در جهانی ساکن نیز، اهرمهایی در کارند، موفقیت و بقای کسب و کارها را تهدید می کنند. در چنین فضایی، بهره گیری از برگ برندهای که بتواند موفقیت پایدار را برای سازمان، به ارمغان آورد، دغدغه ای مهم در مدیریت سازمانها است. این امر حتی برای سازمانهای دولتی، غیرانتفاعی، خیریهها و تمام انواع سازمان، مصداق دارد اما به شکل و رنگ و بویی دیگرگون.
بیشک یکی از ابزارهایی که می تواند به شکلگیری موفقیت پایدار -و نه گذرا و مقطعی- یاری برساند، کیفیت پایدار محصول یا خدماتی است که سازمان به مشتریان خود ارائه می دهد و منافعی است که برای ذینفعان خود ایجاد می کند.
استاندارد ISO9001 در واپسین ویرایش خود در سال ۲۰۱۵ به بافتار سازمانی و محیط استراتژیک سازمان و دغدغه های ذی نفعان، توجه کرده است.
در این دوره ی آموزشی تصویری، به دنبال آن بودهایم که سیستم مدیریت کیفیت بر اساس استاندارد ISO9001 ویرایش سال ۲۰۱۵ را به زبانی ساده و با مثال هایی گوناگون از کسب و کارهایی متفاوت، تشریح کنیم.
سرآغاز کلام از تفکر سیستماتیک در مدیریت آغاز کردهایم و ضرورت توجه به تفکر سیستمی آنگاه به سراغ بندهای استاندارد رفته ایم و بند به بند آن را با مثال، شکافتهایم تا بتواند درکی فراگیر و ژرف از مفاهیم کلیدی آن ایجاد شود. در سراسر این دوره، به موضوع تفکر سیستمی -و به طور دقیق ارتباط درونی میان بندهای استاندارد- توجه شده است و مدرس تلاش می کند بر پایه ی تجربه ی خود این ارتباطات را در بندها و زیربندهای مختلف، مورد اشاره قرار دهد. در این راستا، مثال ها از صنایع و کسب و کارهای گوناگون به یاری مدرس میآید.
سازوکارهای مدیریت کیفیت برای تولید محصول یا ارائه ی خدماتی باکیفیت که به طور پیوسته و همگون، توسط سازمان ارائه می شود شامل موارد متعددی است که در بندهای استاندارد به آنها اشاره شده است: از سازوکارهای استخدام وارتقای شایستگی منابع انسانی تا حفظ و نگهداری زیرساخت ها، از تدارک دیدن محیطی متناسب با محصول و ویژگی های آن تا سازوکارهای ایجاد، توزیع و بهرهگیری از اطلاعات و مدارک و سوابق، از طرحریزی تولید و ارائهی خدمات تا فروش و الزامات مربوط به محصول و طراحی و توسعهی محصول و تدارک و خرید؛ از کنترل و بازرسی محصول و خدمات تا کنترل محصول نامنطبق، گردآوری اطلاعات و پایش و اندازه گیری و تحلیل دادهها، اقدامات اصلاحی و بهبود تا گل سرسبد ویرایش سال ۲۰۱۵: مدیریت ریسکها و فرصتها.
یادگیری الزامات سیستم مدیریت کیفیت بر اساس استاندارد ISO9001 قطعا پیش نیاز فراگیری دورهی ممیزی داخلی سیستم مدیریت کیفیت بر اساس استاندارد ISO9001 خواهد بود. از این رو، ژرف نگری هرچه بیشتر فراگیران محترم را در فراگیری الزامات سیستم مدیریت کیفیت، عمیقا توصیه میکنیم.
همراهیتان، گرمیبخش است.
درباره مربی
گفتوگو
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
با عرض سلام و احترام و سپاس بابت دوره بسیار پرمحتوایی که به اشتراک گذاشتهاید. میخواستم بپرسم بندهای ۱-۸ و ۴-۸ راه هم شامل میشود؟ اگر بله کدام درسها هستند، چون یکبار به صورت کامل درسها را مرور کردم ولی این بندها را ندیدم.
با قدردانی مجدد