۲۵ شاخص اصلی عملکرد که هر مدیری باید بداند

۲۵ شاخص اصلی عملکرد که هر مدیری باید بداند

شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) باید معیارهای اساسی باشند که به شما امکان می‌دهند عملکرد را ردیابی کنید و راه خود را به سمت موفقیت و رشد طی کنید. متأسفانه، بسیاری از شرکت‌ها KPI خود را کاملاً اشتباه می‌گیرند هیچ چیز مهمی را اندازه‌گیری نمی‌کنند، یا به سادگی از معیارهایی کپی می‌کنند که دیگران استفاده می‌کنند.

شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) باید معیارهای اساسی باشند که به شما امکان می‌دهند عملکرد را ردیابی کنید و راه خود را به سمت موفقیت و رشد طی کنید.

3

مهم است که شرکت‌ها قبل از سنجش هر چیزی، مقدمات لازم را فراهم کنند. بسیار مهم است که با استراتژی خود شروع کنید و سؤالات عملکرد استراتژیک را که باید به آنها پاسخ دهید مشخص کنید، این امر آنچه را که باید بدانید مشخص می‌کند. هنگامی که نیازهای اطلاعاتی سطح بالای خود را شناختید، می‌توانید به دنبال بهترین KPI باشید که به شما کمک می‌کند به سؤالات استراتژیک خود پاسخ دهید.

مهم است که شرکت‌ها قبل از سنجش هر چیزی با استراتژی خود شروع کنند و سؤالات عملکرد استراتژیک را که باید به آنها پاسخ دهند را مشخص کنند، این امر آنچه را که باید بدانند مشخص خواهد کرد.

۲۵ KPI نقطه شروع خوبی برای توسعه یک سیستم مدیریت عملکرد خواهند بود، اما قبل از اینکه به لیست نگاه کنیم، به خاطر داشته باشید: همه ۲۵ مورد را انتخاب نکنید – احتمالاً نیازی ندارید که همه ۲۵ KPI را داشته باشد. درعوض، با درک این شاخص‌های کلیدی عملکرد، می‌توانید چند شاخص مهم و اصلی را که برای کسب‌وکارتان مرتبط هستند، انتخاب کنید. در نهایت، KPIها باید توسط همه افراد در کسب‌وکار برای اطلاع‌رسانی تصمیم‌گیری استفاده شود.

1

علاوه بر این، اقدامات تخصصی‌تر دیگری نیز وجود خواهد داشت که برای زمینه شرکت یا صنعت شما مورد نیاز است. به عنوان مثال KPIهای عملکرد شبکه برای یک اپراتور مخابراتی یا شاخص‌های کیفیت برای ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی را در نظر بگیرید. اینها باید در فهرست KPI گنجانده شوند، اما هرگز در هیچ فهرست عمومی یافت نمی‌شوند، حداقل نه در قالب خاص صنعت.

بنابراین در اینجا خلاصه ای کوتاه از ۲۵ KPI نیاز به دانستن وجود دارد که در چهار دیدگاه تجاری سازماندهی شده‌اند: مشتری، امور مالی، فرآیندهای داخلی و کارکنان.

اندازه‌گیری و درک مشتریان خود

5
  1. امتیاز خالص ترویج کننده (NPS) – چقدر احتمال دارد که مشتری کسب و کار شما را به یک دوست توصیه کند؟
  2. امتیاز سودآوری مشتری – پس از کسر هزینه‌های جذب و راضی نگه داشتن آنها از تبلیغات، خدمات مشتری و غیره، چه میزان سود مشتریان برای کسب‌وکار شما می‌آورند؟
  3. نرخ حفظ مشتری – چه تعداد از مشتریان شما قرار است برای خرید بیشتر برگردند؟ و چقدر به برند، سازمان یا خدمات شما وفادار هستند؟
  4. نرخ تبدیل – سوالات، تماس‌های فروش و بازدید از صفحه وب را چطور به مشتریانی که پول پرداخت می کنند ترجمه می‌کنید؟
  5. سهم بازار نسبی – سهم شما در مقایسه با رقبا در همان بازار چقدر است.

اندازه‌گیری و درک عملکرد مالی

6
  1. نرخ رشد درآمد – نرخی که با آن درآمد شرکت خود را افزایش می‌دهید.
  2. سود خالص – درآمد منهای هزینه‌ها – نتیجه نهایی، اما مطمئناً تنها معیاری نیست که باید نگران آن باشید!
  3. حاشیه سود خالص – درصدی از درآمد شما که سود خالص است.
  4. حاشیه سود ناخالص – درصدی از درآمد شما که سود ناخالص است.
  5. حاشیه سود عملیاتی – درآمد عملیاتی تقسیم بر درآمد – معیار دیگری از سودآوری یک شرکت.
  6. بازگشت سرمایه (ROI) – درآمد حاصل از سرمایه گذاری پول در جنبه ای از عملیات یک شرکت، در رابطه با هزینه آن سرمایه گذاری.
  7. چرخه تبدیل نقدی (CCC) – چه مدت طول می کشد تا پول سرمایه گذاری شده در تجارت (برای سهام و غیره) به صورت افزایش درآمد به شرکت بازگردد.

اندازه‌گیری و درک فرآیندهای داخلی

7
  1. نرخ استفاده از ظرفیت (CUR) – آیا از نظر میزان کاری که می‌توانید انجام دهید، با منابعی که در دسترس دارید، پتانسیل خود را برآورده می‌کنید؟
  2. واریانس زمانبندی پروژه (PSV) – آیا پروژه‌های شما به موقع به اتمام می‌رسد؟
  3. واریانس هزینه پروژه (PCV) – آیا پروژه‌های شما بدون صرف بودجه زیاد انجام می‌شوند؟
  4. معیار ارزش کسب شده (EV) – ارزش تولید شده توسط پروژه‌های در حال انجام شرکت.
  5. زمان چرخه انجام سفارش (OFCT) – مدت زمانی است که از سفارش مشتری تا محصول یا خدمات در حال تحویل طول می‌کشد.
  6. نرخ تحویل کامل، به موقع (DIFOT) – سفارشات مشتری به طور کامل و به موقع، در مقایسه با تعداد کل سفارشات مشتری، تکمیل شده است.
  7. شاخص کیفیت – آیا کیفیت کالاها یا خدمات به اندازه‌ای است که مشتریان از شما انتظار دارند؟
  8.  سطح از کار افتادگی فرآیند – چه مقدار زمان به دلیل خرابی، خرابی فنی یا بیماری کارکنان تلف می‌شود.

اندازه‌گیری و درک کارکنان خود

8
  1. امتیاز حمایت از کارکنان – چقدر احتمال دارد که کارکنان شما را به عنوان شرکتی برای کار کردن توصیه کنند؟
  2. سطح مشارکت کارکنان – رفتار کارمندان چگونه به اهداف کلی کسب و کار کمک می‌کند؟
  3. فاکتور غیبت کارکنان – غیبت غیرمجاز کارکنان چقدر برای کسب و کار هزینه دارد؟
  4. ارزش افزوده سرمایه انسانی (HCVA) – ارزش مالی اضافه شده به کسب و کار توسط تک تک اعضای کارکنان.
  5. امتیاز بازخورد ۳۶۰ درجه – کارکنان چگونه به یکدیگر امتیاز می‌دهند و همچنین به خودشان.

مقالات مرتبط

آموزش آنلاین-الکترونیکی- در دوران شیوع کرونا

همه­‌گیری بیماری کووید-۱۹ مردم جهان را مجبور کرده تا در همه جا از کلاس‌­های مجازی استفاده کنند. چنین بحرانی در حالی بی‌­سابقه به نظر می‌­رسد که پیش از نیز این آموزش آنلاین در شرایطی مانند بعد از زلزله و برای حفظ تداوم آموزش و یادگیری مورد استفاده قرار می­‌گرفته است.

هفت روش برتر موثر در مدیریت منابع انسانی

منابع انسانی در دهه‌های گذشته به طور قابل توجهی تکامل یافته و همچنان ادامه دارد. با این حال، بهترین شیوه‌های منابع انسانی اصلی همچنان پابرجا بوده و در طول سال‌ها به عنوان دستورالعملی برای متخصصان منابع انسانی عمل کرده است. اما آنها شامل چه چیزی هستند و چرا اینقدر مهم هستند؟ در این مقاله، به هفت روش برتر برای منابع انسانی خواهیم پرداخت. اینها برای مدیریت مؤثر منابع انسانی بسیار مهم هستند.

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال روشی برای پیش‌بینی رفتار قیمت در بازارهای مالی بر اساس داده‌ها و رفتارها در زمان گذشته است. در واقع تحلیل تکنیکال یک روش تجزیه و تحلیل برای تخمین یا به نوعی پیش بینی جهت تغییر قیمت‌ها از طریق مطالعه داده‌های قیمتی…

چرا فهرست کارهای روزانه مفید است؟

آیا تاکنون فکر کرده اید که چرا باید فهرست کارهای روزانه یا همان «to-do list» برای خود ایجاد کنید، در حالی که اغلب آن را گم می کنید یا نادیده می گیرید؟ روانشناسان پاسخی دارند که به شما کمک می‌کند، با استفاده از فهرست کارها، عملکرد خود را بهبود دهید و سازنده و خلاق باشید.

یک دانشمند کامپیوتر توضیح می‌دهد که چرا تبلیغات “بد” در وب سایت‌های “خوب” ظاهر می‌شوند

تبلیغات کلی، مانند قرص های کاهش وزن معجزه آسا و نرم افزارهای مشکوک، گاهی اوقات در وب سایت های معتبر و مورد توجه ظاهر می شوند. به نظر می رسد که اکثر وب سایت ها در واقع تصمیم نمی گیرند که چه کسی تبلیغات را به بینندگان خود نشان دهد. درعوض، اکثر سایت‌ها این کار را به شبکه پیچیده‌ای از شرکت‌های فناوری تبلیغاتی برون‌سپاری می‌کنند که کار تشخیص اینکه کدام تبلیغات به هر شخص خاص نشان داده می‌شود، انجام می‌دهند.

گفت‌وگو