۱۰ نکته ارزشمند برای نوشتن یک رزومه عالی
رزومه سازی هنری است که برای جمع آوری تمام کارهای آکادمیک، فنی و حرفهای شما به ترتیب زمانی شفاف و زمانی نیاز به مهارتهای نرم دارد. یک رزومه خوب و جذاب نه تنها میتواند توجه کارفرما را جلب کند، بلکه مصاحبه شما را نیز تضمین میکند.
هنر رزومه سازی قوانین اساسی دارد و این قوانین باید به درستی رعایت شوند و اگر این نکات اولیه را نمیدانید، این مقاله منابع انسانی برای شما بسیار مفید خواهد بود.
رزومه سازی هنری است که برای جمع آوری تمام کارهای آکادمیک، فنی و حرفهای شما به ترتیب زمانی شفاف و زمانی نیاز به مهارتهای نرم دارد.
۱۰ نکته مهم برای ساخت رزومه
۱. یک توصیف منحصر به فرد ایجاد کنید:
در فرآیند ساخت رزومه، بسیار مهم است که باید در یک یا دو خط یک توضیح منحصر به فرد درباره خود بنویسید. این پیام شما را به کارفرما میدهد که چه کاری میتوانید انجام دهید و چقدر با تجربه و فداکار هستید. قبل از خواندن کل بیو فوراً تأثیر خواهد گذاشت.
۲. یک رزومه با تمرکز خوب بسازید:
در زمان ساخت رزومه، آگهی استخدام را در نظر بگیرید و کلمات کلیدی آگهی را بیابید. پس از مشاهده چند نمونه، رزومه خود را مطابق با کلمه کلیدی انتخابی خود تنظیم کنید. وقتی آن را میبینید، میدانید که چگونه اطلاعاتی را به رزومه خود اضافه کنید. اگر از یک رزومه برای هر شغل استفاده میکنید، ممکن است انتخاب شدن برای مصاحبه با مشکل مواجه شود. اگر به شغلی نیاز دارید، درباره ماهیت کار تحقیق کنید، شرح شغل و همچنین شرکت را بخوانید. آنقدرها هم که به نظر میرسد سخت نیست، به خاطر داشته باشید که همه شرکتهای معتبر برای حفظ حضور آنلاین خود به خوبی کار کردهاند. پس از اطلاع از این موضوع، میتوانید اولویت خود را در مورد آنچه باید در هنگام رزومه سازی درج کنید، تعیین کنید.
۳. اندازه در تهیه رزومه مهم است:
سعی کنید رزومه خود را تا حد امکان کوتاه کنید زیرا منابع انسانی زمان زیادی ندارد. مهمترین نکته در رزومه سازی این است که از قانون ترتیب اهمیت پیروی کنید و فقط حقایق کلیدی را ذکر کنید. اگر رزومهای یک صفحهای پر از مهارتهای مرتبط با شغل، از جمله برخی نکات کلیدی دیگر که ماهیت و ویژگیهای شما را نشان میدهد، بهتر است. سعی کنید رزومه خود را در قالبی تنظیم کنید تا سرعت خود را در استفاده از روندها نشان دهید.
سعی کنید رزومه خود را تا حد امکان کوتاه کنید زیرا منابع انسانی زمان زیادی ندارد. مهمترین نکته در رزومه سازی این است که از قانون ترتیب اهمیت پیروی کنید و فقط حقایق کلیدی را ذکر کنید.
۴. اعداد، بولتها و فونتهای مختلف را در رزومه اضافه کنید تا توجه کارفرما را جلب کند:
در حین ساخت رزومه، فونت خوبی انتخاب کنید تا رزومه شما برجسته شود و اعداد به خواننده کمک میکنند تا اطلاعات را مرور کند. اگر میخواهید امتیاز بیشتری اضافه کنید، بولت پوینت اضافه کنید. به یاد داشته باشید که رزومههای بیشتری برای یک شغل ارائه میشود و یک اشتباه کوچک شما در رزومه سازی کافی است تا با ناامیدی مواجه شوید. برای صرفه جویی در تمام این موارد، میتوانید از خدمات رزومه نویسی حرفهای توسط متخصص منابع انسانی استفاده کنید یا هر نمونه شرکتی را دنبال کنید و رزومه خود را بر اساس آن تهیه کنید. تغییر اندازه فونت در رزومه شما آن را برای بینندگان جذابتر میکند. میتوانید از فونتهای بیشتری برای ایجاد یک رزومه جذاب استفاده کنید.
۵. فقط اطلاعات مرتبط را اضافه کنید و بقیه را رها کنید:
در رزومه سازی، تمام اطلاعات مرتبط را که ماهیت و مهارتهای شما را توصیف میکند، اضافه کنید تا رزومه شما بینش عمیقی را نشان دهد. اگر تجربهای دارید، آنها را به درستی ذکر کنید، اما اگر تجربهای ندارید، سعی کنید روی مهارتهای کلیدی خود تمرکز کنید. به یاد داشته باشید که مهارتهای کلیدی شما مهمترین چیز برای به دست آوردن شغل هستند. نکته قابل توجه در اینجا این است که رزومه شما باید با تمام اطلاعات مرتبط از جمله نکات برجسته مهارت و تخصص برای برآورده کردن شرایط شغلی پر شود.
۶. سعی کنید کارهای آنلاین خود را اضافه کنید:
یک نمونه کار آنلاین رزومه شما را قویتر میکند و این یک راه خوب برای نمایش آنلاین نمونه کارها هنگام درخواست شغل است. حضور آنلاین خود را نشان دهید که توانایی شما در انجام کار را نشان میدهد و رزومه شما را منحصر به فرد میکند.
افزودن همه اینها در حین ساخت رزومه ثابت میکند که حداقل تجربه اولیه در آن زمینه خاص به دست آوردهاید.
۷. از جملات طولانی در رزومه سازی اجتناب کنید:
داستان خود را به صورت یادداشت برداری شرح دهید. از عباراتی استفاده کنید که عمیقتر در مورد شما توضیح میدهند و تأثیر مثبتی بر جای میگذارند. در زمان رزومه سازی به خاطر داشته باشید که اولین رزومه مناسب شما راه شما را برای دستیابی به موفقیت باز میکند.
۸. گرامر و املاء:
یکی از مهمترین وظایف در ساخت رزومه، توجه به استفاده از دستور زبان مناسب و اجتناب از هر نوع اشتباه املایی است. این اشتباهات کوچک املایی و گرامری رزومه شما را بد میکند و سپس دیگر هیچ نوع پاسخی دریافت نمیکنید.
گرامر و املای صحیح باید در رزومه سازی حفظ شود تا با درستتر و کاملتر کردن رزومه، کیفیت حرفهای خود را در رزومه نشان دهید.
۹. وقت خالی برای تصحیح قبل از ارسال رزومه:
فراموش نکنید که قبل از ارسال رزومه، دو بار تصحیح را انجام دهید. در صورت امکان آن را به دوستان خود نشان دهید و نظر آنها را بپرسید.
۱۰. اضافه کردن یک نامه پوششی (cover letter):
به صورت موازی کار کنید و همراه با تهیه رزومه، یک نامه پوششی بنویسید. نوشتن نامه پوششی برای دریافت پاسخ بسیار رایج است. نامه نگاری در اینجا نقش مهمی ایفا میکند، شما میتوانید یک نامه پوششی به رزومه خود اضافه کنید تا علاقه خود را به آن موقعیت نشان دهید. توضیح دهید که چرا مایل به پیوستن هستید و چگونه ارزش خود را به شرکت ثابت میکنید.
گفتوگو